Om oss

Fabs är ett kommunägt fastighetsbolag i Alingsås som äger, förvaltar och hyr ut lokaler för både kommunal verksamhet och näringsliv. Våra fokusområden är medarbetare, hållbarhet och ekonomi.

Vårt lokalbestånd för de kommunala verksamheterna omfattar i första hand skolor, förskolor, idrottsanläggningar och kontor och består av cirka 200 000 m² lokalyta. Vårt uppdrag är bland annat att stimulera nyföretagande och medverka till att företag i kommunen utvecklas och vi strävar efter att utveckla Alingsås tillsammans med övriga kommunala verksamheter och näringslivet.

Nära kunden
På Fabs arbetar vi i en kundnära verksamhet med stort fokus på kvalitet, hållbarhet och utveckling. Vi är drygt 30 medarbetare som tillsammans arbetar för att snabbt kunna möta kundernas behov och ta vara på alla utvecklingsmöjligheter för fastighetsbeståndet.

Vad vi tror på
Fastighetsbranschen är ett av de snabbaste och kraftigaste växande yrkesområdena och vi arbetar i en expansiv och omväxlande miljö. Våra fokusområden är medarbetare, hållbarhet och ekonomi och vi vill vara ett föredöme inom frågor rörande kvalitet, arbetsmiljö, miljö och ekonomi.

Vi är övertygade om - att om du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds – skapar det trivsel på arbetsplatsen och resultat. Vi tror också att hälsa är en förutsättning för att må bra och kunna göra ett bra jobb och vi satsar mycket på friskvård.

Miljöarbetet är en viktig del av Fabs vardag för att vi ska få ett hållbart samhälle. Vår målsättning är att minska miljöbelastningen från verksamheten och det egna fastighetsbeståndet främst inom energiområdet.