Nyheter

Här hittar du samtliga nyheter -  nyheter om bolaget och våra projekt, driftinformation, lediga jobb och information om upphandlingar. 

Ombyggnationer på Trollebo

I juni startade renovering och ombyggnation av avdelning Trollebo, på förskolan Tegelslagaren, för att skapa en bättre planlösning och en behagligare innemiljö. 

Nolhaga Parkbad - 2018

Läs mer om vad Nolhaga Parkbad kommer att erbjuda för upplevelser.
Ta en promenad förbi Nolhagabadet och se de nya illustrationerna på byggstaketen utanför. 

RIng på klockan i sommar

Under semestertid, 3 juli - 11 aug, är många av oss på semester. Därför har vi dörren låst. Ring på klockan till höger om dörren. Om vi är ute på uppdrag hänvisar vi dig till att ringa personen du söker via kommunens växel. 

Lendahlsskolans nya matsal

Lendahlsskolan har länge varit i behov av en större matsal och nu är om- och tillbyggnaden klar. Tillbyggnaden är på ca 60 m² och hela köket är nytt. Verksamheten kan ta lokalen i bruk och på tisdag, 4/7, serverades den första lunchen i skolans nya matsal.

Lärande i arbete – på Fabs

Vi på Fabs jobbar med att tillgodose framtida kompetensbehov inom fastighetsbranschen. Vi erbjuder sommarjobb och möjlighet för studenter vid utbildningar inom fastighetsbranschen att göra sin praktik hos oss. Under våren har Yvonne Westergren praktiserat hos oss under nio veckor.

Vattnet tillbaka på Östlyckan

På grund av en kallvattenläcka på Östlyckan stängdes vattnet av måndag 26/6. Istället kördes en tank med vatten ut för att täcka verksamhetens behov. Som tur är hittades läckan och kunde åtgärdas. Vattnet sattes på igen samma dag. 

Långareds förskola invigd

I onsdags, 7 juni, invigdes Långareds nya förskola. Första spadtaget togs i april 2016 och nu står förskolan färdig.

Renoveringar på Tegelslagaren

Avdelning Humlebo på Tegelslagarens förskola har fått solskydd över sandlådan. Ett ”nytänk” med överhäng på taket för skugga hela dagen.  I juni startar renovering och ombyggnation av Trollebo för att skapa en bättre planlösning och behagligare innemiljö. 

Vi målar om Alingsås rådhus

Alingsås rådhus har en av Sveriges äldsta träpaneler med stora delar i original från 1769 och förklarades som byggnadsminne år 1983. När vi målar om det används tidstypiska metoder för att bevara byggnaden så genuin som möjligt.  

Vi söker en fastighetsförvaltare

Då en av våra kollegor närmar sig pension söker vi nu en fastighetsförvaltare. Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Varmt välkommen med din ansökan senast den 27 april. 

Lendahlsskolan får större matsal

Lendahlsskolans matsal byggs ut med ca 60 m² och får ett nytt tillagningskök. Lendahlsskolan är en av Alingsås äldsta skolor och därför görs tillbyggnaden i tidsenlig stil. Den nya matsalen beräknas stå klar i juni 2017.

Fönsterbyte på Farkosten

Vi utför planerat under håll på Farkosten i Utbildningens och byter alla fönster ut mot Plangatan. De nya 3-glasfönstren gav så gott resultat att vi fick justera temperaturen i lokalerna efter bara några dagar. Det blev för varmt.